Omgeving
Kom bij ons genieten van een heerlijke wijnproeverij of een avondje koken in onze professionele keuken. Op onze website vindt u diverse tips voor uitjes of leuke activiteiten, o.a. op ons eigen terrein of in de directe omgeving. Deze activiteiten worden steeds opnieuw uitgebreid en bieden voor iedere leeftijd en ieder budget leuk vertier. Door dit op onze website te plaatsen hopen wij u te helpen om heel gemakkelijk een leuke invulling van uw verblijf regelen.
De directe omgeving van Landgoed de Weerdbeemden heeft zoveel te bieden!
Denk bijvoorbeeld aan:
- Diverse wandel- en fietsroutes
- Activiteiten voor volwassenen
- Activiteiten voor kinderen ( Attractiepark Toverland, diverse binnen- en buitenspeeltuinen etc).
- U bent in korte tijd zowel in het centrum van Venlo als Roermond of breng eens een bezoekje aan Panningen.
- Er zijn vele pittoreske dorpjes met leuke terrassen en sfeervolle restaurants.
- Kijk bij het tabje “activiteiten” wat u allemaal kunt ondernemen.
- TIP: wilt u meer weten over de omgeving ga dan naar het VVV kantoor in Kessel of kijk op een van de twee volgende sites voor informatie over onder andere Kessel- Eik en omgeving:
- https://www.visitnoordlimburg.nl/nl
- https://www.kessel-limburg.nl/
- Contactgegevens VVV Kantoor:
Nederland
Kasteel De Keverberg
Kasteel De Keverberg vormt de historische dorpskern van Kessel. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog had De Keverberg het zwaar te verduren. In 1579 werd het in brand gestoken en na de wederopbouw (1639) werd het overvallen. Tegenwoordig is De Keverberg een mooie accommodatie waar diverse activiteiten plaatsvinden. ‘s Zomers vinden er regelmatig theatervoorstellingen plaats. Als een van de weinige nog overgebleven mottenkastelen van Nederland, is het kasteel zeer de moeite waard om te bezoeken.
Voor informatie over het wat er zoal in kasteel te beleven valt, verwijzen wij u graag naar de website: https://kasteeldekeverberg.nl/activiteiten/
Sint Anthoniusmolen
Limburgs graan met windkracht verwerkt tot streekeigen meel. Het eeuwenoude proces van malen tussen de molenstenen, met behoud van vitaminen en oliën, geeft meel dat gezond en voedzaam is en bekend staat om zijn krachtige smaak! Het proces van malen tussen de molenstenen geeft een heel ander product dan u gewend bent van de meelfabrieken. U vindt de molen aan de Rode Eggeweg in Kessel.
Dorpsommetje Kessel
Het oude Maasdorp Kessel is een bezoek meer dan waard. Bezoek kasteel De Keverberg en het historische marktplein met zijn heerlijke terrasjes. Wandel via het Veersepad met zijn fraaie villa’s en kasteel de Oeverberg weer terug naar het veerpont. Lekker voor een zwoele namiddag of een vroege ochtend!
Vanuit het dorp en zelfs vanuit onze eigen tuin zijn er veel directe aansluitingen op regionale wandel- en fietsroutes en de prachtige natuurgebieden, zoals de Weerdbeemden en de Musschenberg.
Natuurgebied de Weerdbeemden
De Weerdbeemden is een natuurgebied, vlak langs de Maas, tussen natuurgebied De Musschenberg en Kessel-Eik, ontstaan door klei afgraving ten behoeve van de steenfabriek. In de negentiende eeuw werd hier met hand en kruiwagen klei gedolven voor de fabricage van bakstenen. Dit gebeurde ter hoogte van de steenfabriek, die u nog kunt zien liggen. In de jaren na de afgraving ontwikkelde de Weerdbeemden zich tot een zeer gevarieerd moerasgebied met een rijkdom aan flora en fauna. Vooral de watervogels vinden hier een waar paradijs. Gallowayrunderen zorgen voor de nodige begrazing. Met regenachtig weer kan het hier drassig zijn, dus trek dan stevige wandelschoenen aan.
Natuurgebied de Musschenberg
De Musschenberg in Kessel-Eik is van oudsher een natuurlijk gebied op een hoge zandrug, prachtig gelegen aan de Maas. U heeft vanaf hier een weids uitzicht over het Maasdal. De naam Musschenberg verwijst naar een opvallende hoogte langs de Maas met veel bomen en struikgewas dat een paradijs is voor vogels (mussen in het dialect). Hier mist de Maas haar zomer- en winterbed, zodat het laagterras direct aan de Maas grenst: een natuurlijke “berg” vlak langs de Maas. Hier mondt het Afwateringskanaal uit in de Maas, dat de grens vormt tussen de gemeente Peel en Maas en de gemeente Leudal. Vroeger heette het kanaal Gekkengraaf, omdat deze grens een onnatuurlijke kaarsrechte lijn vormde op de scheiding van het prinsbisdom Luik met het hertogdom Gelre. Toen was het een droge sloot, midden door moerassig gebied en heidevelden. Op het eind van de negentiende eeuw had men behoefte aan een afwateringskanaal naar de Maas voor de Noordervaart en werd de Gekkengraaf uitgediept. De Musschenberg ligt tussen fietsknooppunt 5 in Neer en fietsknoopppunt 53 in Kessel. Wandelknooppunt 35 is op De Musschenberg. Er staan bankjes om even uit te rusten en van het uitzicht te genieten. Kinderen kunnen heerlijk ravotten op de zandrug.